Следвайте Гласове в ТелеграмФермери хвърляха яйца и камъни по Европейския парламент,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФермери хвърляха яйца и камъни по Европейския парламент,
Коментари Харесай

Фермерите хвърлят яйца и камъни по Европарламента: Урсула, ние сме тук!

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Фермери хвърляха яйца и камъни по Европейския парламент, предизвиквайки пожари наоколо до постройката, с гледище европейските водачи, заседаващи наоколо, да създадат повече, с цел да им оказват помощ с налозите и растящите разноски.Малки групи се пробваха да съборят бариерите, издигнати пред Народното събрание, само че полицията стреля сълзотворен газ и употребява маркучи с вода против фермерите, с цел да ги отблъсне, заяви " Ройтерс ".

Протестиращите събориха статуята на индустриалеца Джон Кокерил от паметника на пл. " Люксембург " пред Народното събрание, като я опожариха. Полицията употребява сълзотворен газ и маркучи с вода, с цел да разпръсне фермерите, протестиращи пред Европарламента.

Белгийският министър председател Александър де Кро, чиято страна сега е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, изрази страдание против похищението против исторически обект и за употребяваното принуждение от страна на протестиращите.

По данни на полицията основните пътни артерии на белгийската столица са блокирани от към 1300 трактора. Служители по сигурността в екипировка за битка с безредиците бяха изпратени да създадат живи бариери пред постройките на Народното събрание и на съвета, където се намират водачите на Европейски Съюз.

" Ако видите с какъв брой хора сме тук през днешния ден и в случай че видите, че по този начин е в цяла Европа, значи би трябвало да имате вяра ", сподели Кевин Бертенс, фермер от покрайнините на Брюксел.

Фермери от Италия, Испания и други европейски страни участваха в демонстрацията в Брюксел. Очаква се техни представители да се срещнат с еврокомисаря за земеделието Януш Войчеховски по здрач.

В четвъртък Европейската комисия към този момент предложи краткотрайно унищожаване на някои екологични условия, против които недоволстват фермерите във Франция, както и предпазен механизъм за вноса на някои селскостопански артикули от Украйна, като в това време предлага удължение с една година на безмитния импорт от Украйна.

Още неодобрение

В четвъртък към митингите се причислиха и фермери от Португалия, които потеглиха към границата с Испания в североизточната част на страната, с цел да препречат гранични пътища.

Във Франция фермери се насочиха към долната камара на Народното събрание в Париж. Кадри от дрон демонстрираха голям ескорт от трактори на автомагистрала покрай Жосини. Блокирани са и други автомагистрали към френската столица.

Фермерите споделят, че не им се заплаща задоволително, задушени са от налози и от екологични условия и са изправени пред нелоялна конкуренция от чужбина.

Протестите в цяла Европа идват преди изборите за Европейски парламент през юни, като от ден на ден фермери се насочват към крайната десница, увеличавайки възможностите й да ускори наличието си в европейската политика.

Фермерите и изборите

Въпреки че рецесията с фермерите не е публично в дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз, която до момента се концентрира върху помощта за Украйна, посланик от Европейски Съюз сподели, че обстановката с фермерите евентуално ще бъде разисквана по-късно денем.

" Знаете какво се случва: предстоят европейски избори и политиците са супернервни, а също и Европейската комисия. И мисля, че това е най-хубавият миг всички европейски фермери дружно да излязат на улицата ", сподели Хосе Мария Кастиля, фермер, представляващ испанския фермерски съюз Asaja.

Междувременно ирландският министър председател Лео Варадкар поддържа френския президент Еманюел Макрон, който упорства Европейската комисия да прекъсне договарянията за сключване на комерсиално съглашение с групата от южноамерикански страни МЕРКОСУР в настоящия му тип - друго основно искане на фермерите.

Във Франция, където фермерите ускориха митингите при започване на седмицата, въздействието на десетки блокади стартира да се усеща, сподели Ерик Емар, началник на федерация на работодателите в превоза и логистиката.

" Направихме анкета измежду членовете на нашата федерация: всички транспортни компании са наранени (от митинга на фермерите) и са изгубили през последните 10 дни към 30% от приходите си, тъй като не можем да доставяме в точния момент или със закъснения ", сподели той пред телевизионния оператор " Франс инфо ".

В съциалните медии се появиха видеа с празни щандове на огромни френски супермаркети.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР